Kasvattaja

Olen Satu Turunen, iältäni 40+ v koiraharrastaja. Koiraharrastukseni olen aloittanut noin 10-vuotiaana perheemme ensimmäisen koiran kera. Harmaa norjanhirvikoira Piki oli reipas ulkoilukaveri niin kävelyyn kuin pyöräilyyn ja talvisin kuljimme potkukelkalla ja hiihtäen. Pääsin sen kanssa osallistumaan myös erinäisiin koulutuksiin vuosien varrella. Vahva ja omapäinen hirvikoirauros ei ehkä ollut helpoin mahdollinen harrastuskoira, mutta onnistumisen hetkiäkin koettiin.

Ensimmäisen ikioman koiran hankin vuonna 1996 omaan kotiin muuttaessani, kun cavalier Lotta (Neftarin Online Lotte) tuli taloon. Muutto Joensuuhun lisäsi harrastusmahdollisuuksia ja Lotan kanssa jatkoimmekin pentukurssin jälkeen agilityn ja tokon pariin. Lotan seuraksi hankin pian Oulusta Tessan (Jablen Rachelina) ja sitten Lotan kasvattajalta Ellin (Neftarin Popparienkeli).

Kenneltoiminta

Kasvatan cavalier kingcharlesinspanieleita. Ensimmäinen pentueeni syntyi vuonna 1998. Tämän jälkeen pentueita on tullut harvakseltaan ja yhteensä cavalier-pentueita on syntynyt kuusitoista kappaletta. Vuonna 2002 syntyi kennelnimelleni jämtlanninpystykorva-pentue yhteistyönä isäni kanssa.

Kotonamme on kolme cavalieria, joiden kanssa harrastuksina ovat niin rally-toko, agility, toko, näyttelyt kuin ihan vain ulkoilukin. Lisäksi meillä on muutamia sijoituskoiria.

Koiriemme terveys tutkitaan säännöllisesti (silmät, polvet ja sydän). Ne ovat ulkomuodoltaan rodunomaisia ja näyttelyssä palkittuja.

Kurssit ja koulutukset

Jäsenyydet

SKL Kasvattajan peruskurssi (v. 1997) Suomen Cavalier Kingcharlesinspanieliyhdistys ry
SKL Kasvattajan jatkokurssi (v. 2000) Suomen Harmaahirvikoirajärjestö ry
SKL Jalostusneuvojan peruskurssi (v. 2005) Suomen Kennelliitto-Finska Kennelklubben ry
SKL Jalostusneuvojan jatkokurssi (v. 2006) Suomen Koirankasvattajat SuKoKa ry
SKL Jalostusneuvojan jatkokurssi (v. 2008) Hakunilan Seudun Koiraharrastajat HSKH ry
SKL Jalostusneuvojan jatkokurssi (v. 2010)
Olen pätevöity agility-, rally-toko- ja luonnetestikoetoimitsija.

Omat koirani