Etusivu

Esittely

Koirat
- Omat koirat
- Sijoituskoirat

Kasvattimme

Tulevat pentueet

Ushma&Mimosa
 (FIN*Usvaneidon)

Linkkejä

In EnglishPäivitetty viimeksi 21.12.2013.
Lotta

Kallioluodon Balleriina "Riina"

Ruby cavalier kingcharlesinspanieli narttu, 9.3.2000-20.12.2013.
Omistajat: Laura & Jari Miettinen, Kuopio (Buffander kennel)

Terveys
Sydän COR 1 (sivuääni, 9 v)
COR 1 (sivuääni, 8 v)
COR 0 (terve, 7 v)
19.03.2009
04.04.2008
28.03.2007
Silmät J1 (ei osoita HC, PRA, RD)
17.11.2003
Polvet 0/0 29.09.2001
Lonkat A/A 09.12.2003
Kyynärpäät 0/0 09.12.2003
Muuta Haiman vajaatoiminta (EPI) Kesäkuu 2002

Riina kesällä 2003

Riina aloitti toukokuussa 2001 agilityharrastuksen ja oli reipas tekemään ja oppimaan. Tyttö on selvästi siis tullut Jaska-isäänsä (Mini2) sekä Lotta-mummoon (Mini3) ja ehkäpä myös leikkitoveri Trixilläkin on ollut käpälänsä pelissä Riinuskan johdattamisessa agilityn pariin ;)

Harmi kyllä agilityharrastuksesta jouduttiin kuitenkin loppujenlopuksi luopumaan, sillä vaikka Riina agilitysta pitikin, huomasi treeneissä käynnin selvästi vaikuttavan koiran yleiskuntoon. :( Nykyisin perheolosuhteiden muutosten myötä Riina asuu Jarin luona kera Dana-tyttärensä.

Kuvia Riinasta täällä ->

Riinan sukutaulu

Chantiz Pot Blackberry
black&tan 'Jaska'
2*SERT
Downsbank King Cole of Chacombe (b&t)
Downsbank Zhivago (b&t)

Downsbank Jack Sprats Wife

Chantiz Pot Luck (r)

Galetamar Sebastian (b&t)

Chantiz Connie's Star (tric)
Kallioluodon Angelique
ruby 'Anni'
(HD:C)
Jablen McGyver (bl, 2*SERT) KANS&FI&EST&LV MVA V-96-97
LVV-01 Breeze Double Bet (bl)

Panda's Last By Laiza (bl)
BHA TK1
Neftarin Online Lotte (b&t, HD:A)
FI MVA V-90 EUV-91
Space Mission via Chantiz (bl)

Bombattaren Pure Delight (b&t)

Riinan näyttelyarvosteluja ja luonnetestitulos

Hyvinkää 24.9.2000
Timonen Unto
Erinomainen koko, riittävät pään linjat. Hyvä kaula. Etuosaltaan vielä hyvin kapea. Riittävä runko. Hyvin kulmautuneet takaraajat. Liikkuu vielä melko voimattomasti. Kaunis turkin väri. PEK 3.
Joensuu 24.05.2003
Mattila Paavo
Erittäin hyvä narttu, jolla kaunisilmeinen pää. Erittäin hyvä kaula, sopusuhtainen runko ja luusto. Hyvä karva. Korkeahko häntä liikkeessä. Liikkuu hyvin. Miellyttävä käytös. AVO EH/-.
Varkaus 29.9.2002
Luonnetesti
LTE +142 p
tuomarit Lea Kilpeläinen ja Jorma Kerkkä
Toimintakyky +1 Kohtuullinen
Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jälj. jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 Pieni
Taisteluhalu -1 Pieni
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
Temperamentti +3 Vilkas
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus + Laukauskokematon

Riinan pentue

Kallioluodon D-pentue syntyi 29.3.2002. Pentueen isä on Blenmarin kennelin blenheimuros KANS&FIN&EST&BLR MVA BLRV-98 Lecibsin Gonrad "Konsta" (FIN MVA V-90 EUV-91 Space Mission via Chantiz - EUJV-91 Nanaza Graceful) Tampereen läheltä.

Pentueessa on kolme poikaa (blenheimit Eppu ja Leevi & ruby Ruben) sekä yksi tyttö (Dana-blenheim). Kaikki lapset ovat osallistuneet näyttelyyn pentuluokassa. Dana Lahdessa 27.10.02 VSP-pentu, junnuluokasta 2*EH. Leevillä JUN H. :)

Riina pentujensa kanssa

Riina sairastaa - haiman vajaatoiminta

Nuorempana Riina oli todella huono syömään ja kehittyikin melko hitaasti. Ennen pennutusta se kuitenkin reipastui ruokailuissaan ja suorastaan muuttui pulleaksi ja tietenkin olimme hyvin iloisia tästä kehityksestä. Pentujen hoito keväällä 2002 sujui mallikkaasti, lapsille riitti ruokaa ja äitikoira huolehti niistä hienosti. Lasten lähdettyä maailmalle alkoi Laura kuitenkin ihmetellä miksi Riina ei liho vaikka syö valtavasti ja pennut eivät enää ole ruokailemassa.

Kesäkuun puolivälissä Riina vietiin sitten TLI-testiin, se painoi tuolloin vajaan 5 kg ja valmiiksi pennutuksen hormonimuutosten takia vähäkarvaisena se oli nyt paikoittain jo kalju. Ell määräsi sen Tylan-kuurille jotta suolisto saataisiin rauhoittumaan ja kertoi olevansa samaa mieltä Lauran epäilyksen kanssa - todennäköisimmin Riinalla olisi juuri haiman vajaatoiminta.

Testitulokset saatiin juuri ennen juhannusta 2002 ja siitä lähtien Riina on syönyt pakastettua sianhaimaa joka aterian yhteydessä. Pikkuhiljaa se on kuntoutunut ja pääsipä vuodenvaihteessa jo lihomaan sellaiseen kuntoon että joutui laihdutuskuurille. Ainakin tällä hetkellä sianhaimaa syöttämällä se on pysynyt kunnossa ja karvakin on vielä silkkistä kuten pitääkin.

Aika näyttää miten käy Riinan pentujen kanssa, onhan haiman vajaatoiminta perinnöllistä mm. collieilla ja saksanpaimenkoirilla. Cavaliereissa Riina on kolmas tuntemani EPI-sairas yksilö ja vaikka näillä koirilla onkin sukutaulussa yhteisiä tekijöitä, edustavat ne pitkälti Suomen yleisimpiä cavalier-sukuja, joten voitaneen sanoa että usein tautia ei ainakaan rodussa ilmene tai sitten ihmiset eivät huomaa tuoda esille että heidän koirallansa on tällainen ongelma.

EPI-aiheisia linkkejä